Varför fungerar många behandlingar inte mot acne?


Det finns så många produkter som finns tillgängliga, att det är svårt att veta vilka man ska prova. Många provar otaliga behandlingar utan att hitta rätt.

Det största problemet är att folk inte ger behandlingen tillräckligt med tid för att se om den faktiskt fungerar, utan det är vanligt att man byter produkt efter en vecka om den inte givit något resultat. Det kan ta upp till tre månader för en acnebehandling att hjälpa, och till en början kan det tyckas som om din acne förvärras innan den blir bättre.

Att låta bli att följa produktens anvisningar är ett annat problem. Att använda för mycket av en acnebehandling kan ge lika mycket problem som att inte använda den tillräckligt.

Problemet ligger många gånger inte hos produkten. Ofta förlitar sig människor enbart på acnemedicin när det i själva verket är andra livsstilsrelaterade förändringar som behövs. I många fall är det inte ens medicinska acne behandlingar som behövs utan det kan vara något annat i ditt liv som orsakar acne. De flesta människor funderar inte över vad som orsakar deras acne i utan koncentrerar sig enbart på att bota den.

Man måste kanske titta på på hur man tar hand om sin hud. Du kanske måste rengöra ansiktet mer på djupet, försöka använda mindre smink, dricka mer vatten, äta frukt och grönsaker och motionera mera. Motion minskar stress och hjälper kroppen att avlägsna gifter genom att man svettas. Det lindrar även stress att träna.

Försök även att hålla håret från ansiktet i den mån det går och rör inte vid ansiktet med händerna. Hår och händer innehålla fett som förvärrar acne. Inte heller bör man klämma finnarna, eftersom det bara hjälper bakterierna att spridas och även kan orsaka ärrbildning.

Det kan också vara en födoämnesallergi som orsakar din acne. Om du tror att så kan vara fallet kan ett besök hos en allergispecialist vara på sin plats. De kan fastställa vilket livsmedel du är allergisk mot. Att sluta använda dessa livsmedel kommer då att bota din acne i de flesta fall. Många människor vet inte att de har födoämnesallergier.

Du bör också öka ditt intag av vitamin A och E, som båda hjälper huden på traven mot att bli friskare. Du kan komplettera genom att äta livsmedel som innehåller dessa vitaminer.

Hjälper inte ovanstående kan det vara dags att ta kontakt med en hudläkare. Det finns många olika behandlingar som har visat sig vara effektiva botemedel mot acne. Det förutsätter dock återigen att du följer anvisningarna du har fått av din läkare för respektive läkemedel.