Acne huskurer


Om man testat många kemiska kurer redan och misslyckats och dessutom vill ha ett naturligt botemedel mot acne så kan man prova några av de många huskurer som folk har kommit på, dels genom att vara finurliga men även genom att prova sig fram.

För det första kan man prova att äta mer frukt och grönsaker. Många glömmer att kosten är viktig för att huden ska må bra. Man bör äta frukt och/eller grönt till varje måltid, även frukost. Börja äta vitaminer varje dag. Särskilt på vintern är det svårt att få i sig allt man behöver genom kosten och det är också då acnen hos folk brukar vara som värst. Särskilt zink är viktigt, så kolla att vitamintabletterna även innehåller mineraler.

En annan huskur som är populär mot acne är rosenvatten. Använd det som ansiktsvatten genom att droppa det på en bomullstuss och tvätta ansiktet med det två gånger om dagen (förslagsvis morgon och kväll).

Om acne håller på att utvecklas kan man ibland stoppa utbrottet genom att placera lite is på området innan det börjar svullna upp. Eller så kan man göra en ansiktsmask av gurka. Doppa några gurkskivor i lite vatten och låt verka i ca en halvtimme. Tvätta inte ansiktet med starka tvålar eller alkoholbaserade ansiktsvatten, det torkar bara ut. Även om acne ofta beror på fet hy så kan faktiskt även torr hy ge upphov till acne.

Använd smink från t.ex. Clinique som är bevisat skonsammare för folk som har lite känsligare hy. Att dricka mycket vatten kanske inte är någon huskur men det är ändå viktigt för att rengöra hyn. Olika människor dricker olika mycket, men minst 1,5 liter per dag brukar vara en bra riktlinje. Har du svårt för att dricka vatten så tänk på att man vänjer sig ganska snabbt. Det brukar bara ta några veckor innan man blir "beroende".

Eleven har massor av olika produkter mot acne.