Aloe vera behandling mot acne


Aloe vera-plantan innehåller fler än 200 olika näringsämnen och en mängd olika mineraler, enzymer, vitaminer och aminosyror. Den har använts för att behandla brännsår, insektsbett och hudinfektioner samt hjälpa till att återuppbygga hud med ärrbildning. Men det kan även användas mot acne. Man har vetat ganska länge, i några hundra år, att aloe vera fungerar mot olika hudåkommor. Möjligen har medlet trängts undan på grund av att så många började använda penicillin mot acne i stället. Men antibiotika har tyvärr många biverkningar medan aloe vera är helt biverkningsfritt.

Några aloe vera-produkter

Man kan t.ex. börja tvätta ansiktet med en tvål som innehåller aloe vera och efteråt kan man smörja på en gel. Acnen kanske inte helt försvinner men det finns chans att den blir avsevärt bättre vid regelbunden användning. Det hjälper också till att förebygga att acne bryter ut. På så sätt förebyggs även ärr. Aloe vera minskar inflammationen i huden och hindrar även pormaskar från att bli fullskaliga finnar.

En gel kan också fungera som en tunn ansiktsmask som skyddar huden mot damm och smuts som är skadliga för huden. Det kan användas antingen på dagen eller natten. En del smörjer in sig inför natten och tvättar sedan bort det på morgonen. Som ett komplement kan man även dricka det som juice vilket kan hjälpa immunförsvaret från insidan. Men var i så fall noga med att juicen helst ska vara organisk och inte ska innehålla socker eller vara alltför utspädd.

Det är faktiskt möjligt att själv odla aloe vera och göra egna krämer mot acne. På så sätt blir det nästan gratis. Dessa växter är dessutom väldigt lättskötta. Ta ett blad och kläm ut saften i ansiktet på de utsatta ställena. Om du köper aloe vera, se då till att det inte innehåller för mycket tillsatsämnen.


Aloe vera mot acne ärr

Det sägs att aloe vera även kan hjälpa mot ärr som uppstått till följd av acne. Det går till så att det först och främst stärker kroppens anti-inflammatoriska egenskaper och minskar infektionerna. På så sätt kan ny hud bildas och kroppen kan återuppbygga områden som drabbats av ärr.

Aloe vera kan förmodligen inte ta bort all acne och kanske inte är en mirakelkur men det kan säkert hjälpa en hel del och har inga biverkningar. Det hjälper främst mot fjällning, rodnad och svullnad. Man måste använda det regelbundet för att det ska fortsätta fungera.