Bli av med acne


Många som söker efter sätt att bli av med acne väntar sig någonting som ska hjälpa på en gång, men så är det sällan. Man ska snarare bli lite misstänksam om man hör talas om en behandling som säger sig hjälpa en att bli av med acne inom några dagar.

Ett tips som kan ta ett litet tag innan man märker skillnad är att börja med att tvätta ansiktet med ett milt ansiktsvatten för att få bort fettet från huden och därefter skölja med vatten. Sedan kan man försiktigt försöka avlägsna döda hudceller. Det är nämligen dessa som bidrar till att acne uppstår eftersom de blockerar porerna. Köp ett scrubpreparat eller gör en egen så här: Strö lite salt i en skål, häll på några droppar vatten och rör tills det blir som en kräm (den bör inte vara rinnig). Tillsätt sedan lite tandkräm eller bakpulver. Du kan även tillsätta lite krossade havregryn. Använd denna kräm för att avlägnsa döda hudceller genom att försiktigt massera in den i hela ansiktet, även där du inte har finnar. Obs, du bör inte gnugga. Efter några minuter kan du skölja ansiktet med vatten och därefter klappa ansiktet torrt.

Någonting annat som är populärt för att bli av med acne är att använda vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Badda på acnen morgon och kväll, men inte i hela ansiktet eftersom dessa två preparat torkar ut huden. Efter några dagar bör du kunna se en förändring och huruvida det hjälper eller ej.

Rör inte med fingrarna i ansiktet. På fingrarna finns nämligen fett och bakterier. Behöver du ofta klia dig i ansiktet, se till att ha med dig en näsduk att klia dig med i stället.

Vitamin E sägs hjälpa för att bli av med acne. Särskilt under vintern kan det vara svårt att få i sig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver och den kan då behöva lite hjälp på traven i form av kosttillskott. Se även till att dricka mycket vatten.