Bota acne på naturlig väg


De flesta som lider av acne spenderar massor med pengar på olika behandlingar. Sanningen är att de flesta av dessa produkter är fulla av kemikalier som faktiskt kan fördröja läkningen av acne och irritera huden.

De flesta vanliga acne behandlingar är inte bara mycket dyrare än vanliga hushållsartiklar, de fungerar inte alltid så bra heller. Med detta i åtanke kommer jag att lista några grundläggande hushållsartiklar som kan göra underverk för huden.


Äppelcidervinäger

även om de flesta människor som använder ättika för att behandla acne använder äppelcidervinäger kan du också använda vanlig hederlig ättika. Oavsett vilken typ du använder kan vinäger kan vara till stor hjälp när det gäller att lindra acne. Det dödar bl.a. de bakterier som orsakar acne och återskapar balans i din huds ph-värde.

Till ren, torr hud bör man använda utspädd ättika (åtta delar vatten och en del vinäger) direkt på huden med en bomullstuss. Om du vill kan du även använda en starkare ättika lösning (t.ex. 2 eller 3 delar vatten till 1 del ättika), och applicera direkt på problemområden. Skölj bort efter tio minuter.


Citron

Citron eller lime juice kan också ersätta ättika. Båda dessa juice är rika på citronsyra och kan öppna huden mycket. Det hindrar tillväxten av acne-blemmor, och bleker gammal acne snabbare.

Äggvita

äggvita är rikt på protein och kan användas som en mask för att läka och bygga upp huden. Det kan också hjälpa till att absorbera överflödigt fett från din hud. Gör så här: Knäck ett ägg och använd bara äggvitan. Vispa äggvitan, och applicera dem direkt på ditt ansikte. Låt verka i femton minuter, skölj sedan.


Tea Tree Oil

Tea tree oil kan man köpa på naturapotek eller hälsokostaffärer. Du kan applicera tea tree oil direkt på finnarna för att döda bakterier eller späda den med annan olja (såsom jojobaolja), över hela ditt ansikte. Tea tree gel kan vara lättare att tillämpa än olja och många är tillverkade för att passa stora områden av huden, så de är inte riktigt lika stark som ren tea tree oil och behöver inte spädas.


Aloe Vera

Aloe Vera har använts i många år för utvärtes bruk till brännskador. Aloen kan bleka finnarna en aning och hjälper dem att läkas.

Du har nu fått några tips om hushållsartiklar du kan använda på huden som kan fungera bättre än många produkter och dessutom är billigare. Kom ihåg att acne även kan påverkas av matsmältningssystemet, så se till att hålla magen i trim så kan även det bidra till att minska acne.

Eleven har massor av olika produkter mot acne.