Lindra din acne


Acne är en samlingsterm för igentäppta porer, finnar och knölar i ansiktet, på halsen, bröstet, ryggen och överarmarna. Acne orsakas av ansamling av överflödig talg och döda hudceller i porerna. Orsakerna till detta är naturliga hormoner och bakterier.
De flesta som har acne blir av med symptomen någon gång i början av tjugoårsåldern. Men i många fall där acne fortsätter problemen med acne även i vuxen ålder.


Hur lindrar man då acne?

Att känna till fakta och slå hål på myter och missuppfattningar om acne kan hjälpa dig att minska problemen.

En vanlig myt är att acne orsakas av dålig hygien. Men faktum är att om du tvättar ansiktet alltför hårt och för ofta kan det orsaka ärrbildning vilket bara förvärrar acnen. Man bör tvätta ansiktet försiktigt två gånger om dagen med mild tvål eller speciellt rengöringsmedel för ansiktet och sedan applicera lämplig acnebehandling efteråt.

En annan myt är att acne inte kan botas utan måste få läka ut av sig själv. Men sanningen är acne kan lindras med produkter tillgängliga på marknaden idag. Om de inte fungerar för dig bör du uppsöka en hudläkare. För att undvika ärrbildning bör din acne behandlas så snart som möjligt.